Βιογραφικό

Αποφοίτησα με βαθμό απολυτηρίου ‘άριστα’ από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και μέσω πανελληνίων εξετάσεων μπήκα στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια, πήρα πτυχίο ιατρικής ορολογίας στην Αγγλική γλώσσα και συμμετείχα σε πανευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ιατρικής στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας όπου εργάστηκα εθελοντικά στο νοσοκομείο Pulido Valente ως βοηθός.

Μετά τη λήψη του πτυχίου μου από την Ιατρική Σχολή εργάστηκα ως ιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό αγροτικό ιατρείο Επίσκεψης στο νομό Κέρκυρας για 18 μήνες και στη συνέχεια ως ιδιώτης ιατρός σε ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή Γουβιά Κέρκυρας για 2 περίπου χρόνια.

Ταυτόχρονα δίδαξα ανατομία και φυσιολογία σε Δημόσιο ΙΕΚ για ένα εξάμηνο.

Παρακολούθησα στη συνέχεια τρίμηνο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Παθολογία-Ογκολογία στο ιδιωτικό Θεραπευτήριο Υγεία και μετά εργάστηκα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ως ιατρός στο ίδιο Θεραπευτήριο για ένα χρόνο.

Στο Νοσοκομείο ‘Η Σωτηρία’ και στην Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσα την πενταετή ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας.

Έκτοτε εργάζομαι ως ιδιώτης ιατρός Ειδικός Παθολόγος στην Κέρκυρα.

Συμμετέχω και παρακολουθώ τακτικά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια για το σακχαρώδη διαβήτη και άλλα θέματα που άπτονται της ειδικότητας μου.

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και δέχομαι ασθενείς, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, σε τακτική και επείγουσα βάση.

Τι σημαίνει Ειδικός Παθολόγος

Τελευταία υπάρχει μια σύγχυση στον κόσμο σχετικά με το ποιος είναι Παθολόγος, Γενικός Παθολόγος, Ειδικός Παθολόγος ή Γενικός Ιατρός.
Ειδικός Παθολόγος είναι ο γιατρός που μετά την Ιατρική Σχολή και την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο) έχει εκπαιδευτεί για 5 χρόνια σε Παθολογική Κλινική τριτοβάθμιου νοσοκομείου, με νοσηλευόμενους ασθενείς.
Στο τέλος δίνει εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας εξάσκησης της Ειδικής-Εσωτερικής Παθολογίας.
Η εμπειρία του είναι κατεξοχήν νοσοκομειακή και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά εντός και εκτός νοσοκομείου.
Ο Γενικός Ιατρός (General Practitioner) είναι μια ξεχωριστή ειδικότητα που λαμβάνει διαφορετική εκπαίδευση, τετραετή, και εργάζεται τρίμηνα ή εξάμηνα σε διάφορες κλινικές προκειμένου να χειρίζεται πιο απλά περιστατικά και νοσήματα και να εκτελεί απλές χειρουργικές επεμβάσεις σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
Ωστόσο Παθολόγος ή Γενικός Παθολόγος(Doctor) αποκαλείται συχνά λανθασμένα και ο ανειδίκευτος γιατρός, ο οποίος έχει λάβει το πτυχίο της ιατρικής σχολής και διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος, χωρίς να προαπαιτείται κλινική εργασία.