ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΑΝ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ;

Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της γεμίζει με στρες όλους μας.

Το χρόνιο στρες μπορεί χωρίς αμφιβολία να διαταράξει την συνολικά τη λειτουργία του οργανισμού, τον ύπνο και την ποιότητά του, τους βιορυθμούς μας, τις διατροφικές μας συνήθειες και αυτά στη συνέχεια να διαταράξουν τη λειτουργία των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού. Το ενδοκρινικό, το ανοσοποιητικό, το νευρικό, το πεπτικό ή το κυκλοφορικό σύστημα. Μια ένδειξη μπορεί να είναι η αρτηριακή υπέρταση, γι αυτό μέσα από τον έλεγχο του στρες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στη μείωση των επιπέδων της.

Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο να το κάνουμε όταν η καθημερινότητά μας είναι τόσο επιβαρυμένη από προβλήματα και δυσκολίες. Χρειάζεται συζήτηση με τον εαυτό μας, συνειδητοποίηση της κατάστασής μας και συνεχής προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Ν' αποζητούμε το καλύτερο για τον καθένα μας με απλά, μικρά και καθημερινά βήματα.Μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αν το θέλουμε.


Τεχνικές για τη μείωση και τον έλεγχο του στρες:

Καταρχάς, αν αντιληφθούμε πόσο λάθος χρησιμοποιούμε το χρόνο μας, απορρυθμίζοντας τα εσωτερικά μας «ρολόγια», θα συνειδητοποιήσουμε σε πόση δυσαρμονία οδηγούμε τη λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού μας.

Εξαιτίας αυτού τελικά επιδεινώνουμε περισσότερο το στρες, που εκδηλώνεται μ' ένα συνεχές αίσθημα κούρασης, σωματικούς μυϊκούς πόνους, εκνευρισμό, επιθετικότητα, καταθλιπτική διάθεση, δυσκολία συγκέντρωσης και διαταραχές στον ύπνο. Δουλεύουμε περισσότερες ώρες, τρώμε σε ακανόνιστες ώρες, κοιμόμαστε λιγότερο, τα κάνουμε όλα σε γρήγορους ρυθμούς, επικοινωνούμε μεταξύ μας λιγότερο.

Ο οργανισμός όμως, για να λειτουργεί ομαλά, χρειάζεται να διατηρεί μια ρουτίνα κατάλληλη για τον καθένα μας ξεχωριστά. Θέλει να ξέρει τι θα κάνει τις επόμενες ώρες. Βοηθήστε τον με: